Direktlänk till inlägg 28 oktober 2018

En liten uppdatering

Av Ann-Marie Tångring - 28 oktober 2018 14:18

Nu har jag varit väldigt slö med att uppdatera hur det går för oss här i skogen. Men här kommer en liten uppdatering iallafall.
Känns lite som att det står lite still. Fast det gör det egentligen inte. Det händer en hel del, men såklart inte så stora förändringar som tidigare när allt man gjorde var så stora saker.
Så vad har hänt sen sist då....

Sovrummet är i princip färdigt, det saknas lite golvlister bara, de var slut när vi skulle köpa dem sen har det varit så mycket annat jox, så det har inte blivit av att åka och köpa.
Men det kommer ?
Jag är väldigt nöjd med vårt sovrum. Stort och rymligt. Vi ska iväg på Ikea till veckan och köpa garderober. Det blir garderober längs hela väggen mittemot sängen. Just nu står det några byråer där men de ska bort.

I tvättstugan är golv och väggar färdig. Tvättmaskinen har fått flytta in. Nu återstår att få dit en torktumlare (kommer förhoppningsvis nästa vecka), sen upp med hyllor. Det blir en bänk över hela ena sidan (ovanför tvättmaskinen) blir en bra avlastningsyta. Sen lite utrymme där man kan hänga upp jackor och sån som man inte använder. Ett förråd helt enkelt. Är inte riktigt färdig än, men det blir snart. Vi vill liksom bo in oss lite innan vi börjar möblera och så, vill gärna ha det lite genomtänkt.

Så här ser det ur just nu när man kommer från köket in till utbyggnaden. Sovrummet till vänster, badrum rakt fram och tvättstugan till höger. Den lilla hallen är inte färdig ännu eftersom den går ihop med köket som vi ska byta. Kommer nog att påbörja det nästa helg.....tror jag ?

Eller istället för tror jag så säger jag hellre hoppas jag, för det här köket vi har nu är ingen rolig historia. Riktigt eländigt ?
Det är trångt och mörkt och väldigt dåligt med förvaring så det är lite prioriterat att få till detta nu. Eftersom det hör ihop med den nya delen så måste det bli färdigt först innan resten kan slutföras helt.

Denna bild är tagen från köket in mot öppningen till utbyggnaden. Väggen där kläderna hänger kommer att rivas. Då får man in ljuset från rummet bakom. Det utrymmet kommer att bli en matplats som går ihop med vardagsrummet, blir en öppen planlösning där. Kommer att bli kanon tror jag, framförallt att man får in ljus i köket samt att köket blir mycket större.

I helgen har vi äntligen kunnat elda upp all bråte efter bygget. Det såg förjäkligt ut innan, men nu är allt brännbart borta, har bara några säckar isolering samt lite överblivet klinkers och kakel som måste kastas i deponi.
Jäklar vad skönt det känns att bli av med allt skräp.

Så det var en liten liten uppdatering. Vi har gjort en del, men man hinner inte så mycket efter jobbet ändå. Dessutom orkar man inte så mycket heller efter en arbetsdag, man är ju inte 20 år längre....tyvärr. Men men Rom byggdes ju inte på en dag ?
Fortsättning följer från Stugan i skogen ......

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie Tångring - 26 maj 2019 18:52

Tänkte skaka liv i bloggen igen efter vinteridet. Det har faktiskt inte hänt så himla mycket under vintern. Det är lite lättare att hålla på att bygga under sommaren. Men köket är iallafall blivit färdigt. Fatta vad härligt med ett normalt kök med ...

Av Ann-Marie Tångring - 16 september 2018 17:48

Så kom äntligen dagen då rörmockarn gjort sitt och vi äntligen har varmvatten, riktigt toa och dusch. Äntligen slipper vi duscha i uteduschen (börjar bli lite kallt för det nu). Vi kan gå på en riktig toa inomhus och behöver inte värma vatten i en va...

Av Ann-Marie Tångring - 30 augusti 2018 08:31

Nu känns det som om det står lite still. Vi har båda börjat jobba nu så det finns inte lika mycket tid (eller ork) till att hålla på lika mycket. Men mycket hänger iofs på en massa småfix som måste göras innan allt byggs igen. Vi måste förlänga sla...

Av Ann-Marie Tångring - 20 augusti 2018 18:37

Det har tagit lite tid mellan inläggen nu. Men ny har det börjat röra på sig ordentligt. Nu är hela infiltrationen på plats och nedgrävd. Först en bädd av makadamgrus, ca 30 cm. Därefter läggs infiltrationskasetterna på plats. Det är ju dessa + gr...

Av Ann-Marie Tångring - 9 augusti 2018 21:49

Nu har även insidan börjat ta form. Man kan nästan börja att ana att det kommer att bli ett hem nu. Rummen börjar ta form. På bilden nedan ser man toa- och duschutrymmet till vänster och rummet till höger kommer att bli en tvättstuga/förråd är det t...

Presentation


Kvinna 49 år två barn (utflugna), en man, en hund (snart två). 3 "bonusbarn".

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards