Alla inlägg under juli 2018

Av Ann-Marie Tångring - 28 juli 2018 18:44

Sen vi köpte vår pool så har vi köpt på det ena och det andra till den. Det ska vara ph-värdesmätare och + & - tabletter beroende på vilket ph-värde det är. Det har varit inköp av bakteriedödande tabletter, när vi sen upptäckte att det nog är helt vanligt klor som är de bästa, så blev det nån sorts behållare som flyter omkring i poolen med en klortablett i sig. Sen är det håvar för att ta upp skräp som hamnar där mm. Tills vi hittade denna fantastiska makapär

Denna kopplar men in på utsuget i poolen och den suger åt sig allt skräp som hamnar där. Helt fantastisk pryl, bara 159 kr på Biltema.
Poolen blir skräpfri bara på nån minut, så nu slipper vi gå omkring med håven. Kan varmt rekommendera denna. Fast ni rutinerade poolägare har väl säkert denna redan.
Poolen är iallafall helt klar och fin nu när vi kör med klortabletter och dessutom har vi kört med lite algdräpare, då vi tyckte det blev lite halt på botten. Men nu är det också borta. Kemikalierna hjälper ?

Såå hur går det med bygget då? Jodå det går framåt. Har hållit på med fasaden på gavlarna och det tar sin lilla tid med urkapningar och gerningar. Stefan gör ett fantastiskt jobb där med att räkna ut vinklar hit och dit, nåt som jag aldrig hade fixat kan jag säga.
Men gavlarna är nästan färdiga bara lite längst upp kvar att göra. Vi håller på ca 7-8 timmar/dag, men allt tar sin tid.

De hotar ju med regn imorrn så det blev till att bära in all isolering samt golvskivor under tak. Det fick bli mitt mission, mycket blev det och tungt var det, men det är rätt skönt med lite redigt kroppsarbete där man får svettas ordentligt, det tycker iallafall jag, man känner sig nöjd när man väl dimper ner i soffan efter en dusch på kvällskvisten.

Sen avslutningsvis skulle jag vilja ha en liten tävling, har iofs inget pris förutom äran. Det jag undrar är om nån vet vad detta är och vad det används till. Jag hade iallafall ingen aning om att denna pryl ens fanns innan detta bygge började ...... ??

Ha en bra kväll alla ?

Av Ann-Marie Tångring - 25 juli 2018 18:01

Vädret är fantastiskt, jag vill inte klaga egentligen, men nåt byggvädret är det inte, speciellt när man som vi har tagit bort alla träd och bara har sol på vår tomt. Skönt för det mesta, men just nu är det kämpigt.
Men vi gör framsteg allafall
Har fått klar ytterpanelen på två sidor. Var tvungen att åka och köpa mer vindpapp innan vi kan fortsätta med resterande väggar. Men nu är pappen inköpt så imorrn kör vi resten av ytterpanelen

Vi tänkte även försöka hinna med att isolera väggarna på insidan imorrn, får väl se hur tiden räcker till. Sen blir det till att fixa isoleringen på golvet också.
Utsidan börjar ta form, men på insidan är det mesta kvar att göra ännu. Men vi kommer dit också ??
Såhär ser insidan ut just nu. Det blir ganska rymligt ?

Vi hade ju nån tanke att kunna elda alla spilldelar i eldningstunnan, men med rådande eldningsförbud så växer högen, så till hösten eller förvintern får det bli en ordentlig brasa, för jösses vad skräp det blir

Just nu så har unnar vi oss en Gin & tonic i solen, fast just nu har solen iofs gått i moln, men det struntar vi i. För just nu känns det som om vi är värda det ?

Hoppas alla får en skön och trevlig kväll och njut av sommaren, för trots att vi svettas ordentligt på dagarna, så har vi ändå en underbar sommar ????

Av Ann-Marie Tångring - 22 juli 2018 15:49

Det föll bort några bilder och text på förra inlägget.....

Tänkte nämna det här med regnet. Igårkväll, inatt och idag på förmiddagen så regnade det rejält, det har öst ner ordentligt.

Återigen, mycket välbehövligt efter som det är så jäkla torrt i skog och mark, märks inte minst på alla skogsbränder som härjar runt om i landet. Det brinner faktiskt inte så himla långt ifrån oss, iofs några mil bort, men man känner röklukten emellanåt och häromdagen när jag var ner till byn så låg röken över den. Lite läskigt är det allt. Så var försiktig med eldandet......

Sen har vi juen annan nackdel och det är detta.......

Ett riktigt hundväder brukar det heta..... Men jag vet inte ?
Tur vi har en bra hundfön. Den lille är inte helt förtjust i den, medan den store älskar att bli fönad.

Nu skiner iallafall solen och vi fortsätter vårt arbete här i skogen

Ha det bra alla.

Av Ann-Marie Tångring - 22 juli 2018 15:26

Så äntligen kom det lite regn, eller ganska mycket regn. Mycket välbehövligt fast tyvärr vid fel tillfälle för oss. Boro (vår livlina i detta bygge) kom upp i lördags för att hjälpa till med taket på den gamla delen av stugan. Så det var bara att bita i det sura äpplet och ge sig ut i regnet.
Vår lilla ursprungliga stuga har ju en lite lägre utbyggnad, som är ganska låg och har dålig lutning, så vattnet har haft en tendens att rinna in bakvägen. Så vi beslutade att höja detta tak och lägga hela plåtar över för att förhindra läckage. Så detta skulle då göras i regnet.
Men det gick ganska bra ändå. Det reglades upp, lades ny skyddsplast och sen på med plåttaket, mycket förenklat förklarat förstås. De kämpade på bra de stackars karlarna. Men som vanligt så rodde de saken i hamn så nu är taket på plats.

Jag har påbörjat målningen av fasaden. Vi kommer att ha huggen timmerpanel på stugan, vi kommer även att byta ut fasaden på den gamla delen också och passar då på att tilläggsisolera den delen när detta sker.
Så i med lurarna och på med ljudboken, sen är det bara att greppa tag i penseln och köra, det är en del plankor att måla ?




Men en fördel med regnet är ändå att man får sig en liten paus och kan ta fram stickningen, det blir tyvärr inte så mycket tid över till det nu, man är dessutom helt slut på kvällarna så man har inte så mycket ork. Men nu kunde man sitta i inglasningen med ett glas vin och stickning och lyssna på smattret på taket, rätt mysigt faktiskt.

Det ska btw bli en filt när det är klart, är det tänkt.

Av Ann-Marie Tångring - 17 juli 2018 21:58

Denna sommar slår alla rekord tror jag. Ska vara sommarn 1994 som skulle kunna matcha då.
För oss betyder värmen att vi får ta mååånga pauser och vi kan inte hålla på såå många timmar per dag. Det går bli så. Man vill ju inte få värmeslag.

Idag har vi gjort en hel del dom egentligen inte syns. Vi har gjort luftspspalter mot taket, det för att hålla kondens borta, så att det blir fuktfritt.
Det är ett jättetråkigt jobb som dessutom inte ens syns, men ack så viktigt.

Därefter började vi med att sätt upp isolerskivor på väggarna, eller väggen rättare sagt. Dessa skivor ska vara vind och fuktavvisande. Det ska såklart även upp isolering på insidan så småningom . Vi fick bara upp en sida, sen tog hettan över, går helt enkelt inte att jobba i 30 graders värme. Bygget ligger dessutom på solsidan på mitt på dagen, så upp emot 40 grader är inte osannolikt. Men en sida fick vi upp iallafall

Sen fick det bli poolhäng. Jösses vilken bra investering denna pool var.

Imorrn blir det till att åka till människobyn, ska äntligen lämna i vår nya bil på första servicen. Vi har ju inte kunnat köra den eftersom den passerat 3000 mil och för att få 7 års nybilsgaranti så krävs det att man gör servicen inom serviceintervallerna och eftersom vår bil låg på gränsen till 3000 mil så har vi inte kunnat köra den pga av intervallet. Man vill ju gärna ha 7 års garanti. Så från och med imorrn så kan vi börja använda vår nya fina bil ??

Ska även försöka få upp resten av fasadskivorna imorrn, får se hur det går, de hotar ju med över 30 graders värme imorrn också men man får göra det man orkar, det får bli så......
Så fortsättning följer ??

Trevlig kväll ????

Av Ann-Marie Tångring - 15 juli 2018 21:13

Man önskar sig ju gärna bra väder när man ska bygga. Men vädret behöver ju inte överdriva, +28 grader och gassande sol är inte det optimala byggvädret. Men vad göra, jobbet måste ju göras.
I helgen har vi haft hjälp av vår fantastiska arbetskamrat och vän, Boro, utan honom hade vi inte kommit långt alls. Nu har vi fått på hela jäkla taket.
Fem stycken takstolar. Det är banne mig inte lätt att få upp 5 st när man bara är två personer, Stefan och Boro, men de fixade de!!!, och glöm inte..... 28 grader varmt!!! Vilka hjältar ??

Efter att takstolarna var på plats var det dax för säkerhetsduken. Det är ett genomtrampsskydd. En sorts "plast" som man lägger lite halv hängig, har jag förstått, på takstolarna. Den har som funktion att ta bort kondens från plåten samt att den håller emot om man behöver vara uppe på taket och trampa.

Sen var det dax för plåten. 12 takpkåtar skulle upp, 6 st på varje sida. Storleken på varje plåt är 4,90 × 1 meter styck. Otympligt och de skulle upp på hög höjd. Fortfarande bara Boro och Stefan. Fortfarande + 28 grader varmt. Men de kom upp. Vilken heroisk insats dessa två har gjort!!!! Jag är så sjukt imponerad och de har t.om hållit humöret uppe, fantastiskt!!!!
Och visst blir det fantastiskt stort. Lillstugan ser yberpluttig ut där bredvid ??

Så nu är taket på plats. Det som saknas är taknockplåten, takfotsplåt och vidskiveplåt. Sen ska det renkapas på sidorna och det ska monteras vindskivor. Vi åker ner till människobyn imorrn för att handla in mer material för att kunna fortsätta bygget.

OCH vi har gjort en super investering i helgen också. Vi åkte och köpte en pool. Jösses vilket fantastiskt köp. Ni kan ju tänka er hur det kändes för dessa två hjältar, när de efter ca 10 timmars jobb per dag i denna värmen kunde kasta sig i poolen och svalka sig. Man kan nog inte föreställa sig den känslan. Poolen är 5 × 5 meter och rymmer 25000 liter vatten. Vi hade turen att få låna slang och pump av en bekant från räddningstjänsten, så vi kunde pumpa upp vattnet från sjön. Vi har ca 300 meter till sjön, så det gick åt lite slang. Men det tog bara
lite drygt 3 timmar så var poolen fylld, fantastiskt!! Så nu är sommaren räddad.

Så, undrar väl alla, vad har jag gjort då? Jo jag har skött markservicen. Fixat mat, fika. Sett till att kyla vatten. Tagit hand om hundar, vi har ju "lillfan" ( namnet han går under nu, vår lille valp), att se efter. Det är som att få småbarn på nytt. Han går omkring och dammsuger gården på allt, så man har fullt upp med att plocka bort allt han kan tänkas äta på. Sen har de ju det rätt jobbigt i värmen dessa polarhundar så det har blivit några turer till sjön för att de ska få svalka sig både den lille och den store.

Och som sagt, imorrn åker vi ner till stan och köper lite mer material. Samtidigt tänkte jag passa på att träna lilleman på att vistas bland andra människor, vi bor ju på landet och här rör sig ju inte såå många människor. Så lite koppelträning samt att träffa lite folk står på schemat för honom och för oss imorrn.

Så fortsättning följer här i skogen ?

Av Ann-Marie Tångring - 11 juli 2018 16:28

Idag har det börjat hända grejer minsann. Känner att vi gott kan slå oss själva på axeln och säga bra jobbat Stefan och Annn-Marie. Golvåsar och två väggar på plats. Inte illa pinkat tycker jag. Kan även tillägga att det har varit runt 28 grader varmt och vårt bygge ligger i solen. Men det gick, massor av vatten och vilja så ?

Vi har haft planer på att nästa år bygga pool med tillhörande soldäck men vi behöver en pool typ nu, så imorrn åker vi och köper. Kosta vad det kosta vill. Med tanke på hur vädret ska bli framöver så ser jag det som en livsviktig investering ???? ??

En sån här blir det. Men soldäcket, det får vänta tills nästa år det. Har en hel del annat att stå i just nu ??

Av Ann-Marie Tångring - 10 juli 2018 10:02

Nu har semestern börjat och därmed tar även bygget fart.
Nu är panelen där utbyggnaden ska vara, bortriven och själva ramen är ihopsatt.

Sen var det dax för gjutning av plintarna, iallafall grundplintarna. När de har "brunnit" så ska det gjutas ännu en plint som man sedan kan justera så att allt blir spikrakt och stadigt. Tror att det är så det funkar iallafall. Är inte riktigt hemma på detta med gjutning och hur det funkar. Men jag var iallafall med och blandade betong och hälla i gjutformarna, finns ju t.om bildbevis på det ???

Och för att röra till allt lite extra mycket så har vi denna vecka välkomnat en liten ny familjemedlem. Vi hälsar Cooper välkommen. En liten samojedhane på 10 veckor. Så nu får man börja med valptänk igen. Sheldon är ju 6 år så det var ett tag sedan vi hade valp. Men denna lilla kille verkar vara rätt lugn och harmonisk och Sheldon är bra på att hålla koll också så det kommer nog att gå finfint det. Det som känns mest ovant nu är nog det där med att försöka få honom rumsren så fort som möjligt. Är han bara det så behöver man inte passa på hela tiden. Jag minns inte riktigt hur det var med Sheldon, men tror inte det tog så lång tid innan han var rumsren. Men det brukar lösa sig med tiden. Vi bor ju på landet så han är ju ute för det mesta. Men söt som socker är han den lille rackarn och han och Sheldon kommer nog att få roligt ihop även fast Sheldon är lite less på honom emellanåt ?

Vi har fortfarande fint väder här. Varmt och skönt, men det är väl kanske inte det optimala byggvädret. Man blir lite loj i värmen. Även hundarna blir lite loja så vi får ta ner dem (och oss själva) till vattnet för att få lite svalka med jämna mellanrum. Tur vi har nära till sjön.

Nä nu inväntar vi att betongen stelnar så vi får jobba vidare. På återseende ?

Presentation


Kvinna 49 år två barn (utflugna), en man, en hund (snart två). 3 "bonusbarn".

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards