Alla inlägg den 22 juli 2018

Av Ann-Marie Tångring - 22 juli 2018 15:49

Det föll bort några bilder och text på förra inlägget.....

Tänkte nämna det här med regnet. Igårkväll, inatt och idag på förmiddagen så regnade det rejält, det har öst ner ordentligt.

Återigen, mycket välbehövligt efter som det är så jäkla torrt i skog och mark, märks inte minst på alla skogsbränder som härjar runt om i landet. Det brinner faktiskt inte så himla långt ifrån oss, iofs några mil bort, men man känner röklukten emellanåt och häromdagen när jag var ner till byn så låg röken över den. Lite läskigt är det allt. Så var försiktig med eldandet......

Sen har vi juen annan nackdel och det är detta.......

Ett riktigt hundväder brukar det heta..... Men jag vet inte ?
Tur vi har en bra hundfön. Den lille är inte helt förtjust i den, medan den store älskar att bli fönad.

Nu skiner iallafall solen och vi fortsätter vårt arbete här i skogen

Ha det bra alla.

Av Ann-Marie Tångring - 22 juli 2018 15:26

Så äntligen kom det lite regn, eller ganska mycket regn. Mycket välbehövligt fast tyvärr vid fel tillfälle för oss. Boro (vår livlina i detta bygge) kom upp i lördags för att hjälpa till med taket på den gamla delen av stugan. Så det var bara att bita i det sura äpplet och ge sig ut i regnet.
Vår lilla ursprungliga stuga har ju en lite lägre utbyggnad, som är ganska låg och har dålig lutning, så vattnet har haft en tendens att rinna in bakvägen. Så vi beslutade att höja detta tak och lägga hela plåtar över för att förhindra läckage. Så detta skulle då göras i regnet.
Men det gick ganska bra ändå. Det reglades upp, lades ny skyddsplast och sen på med plåttaket, mycket förenklat förklarat förstås. De kämpade på bra de stackars karlarna. Men som vanligt så rodde de saken i hamn så nu är taket på plats.

Jag har påbörjat målningen av fasaden. Vi kommer att ha huggen timmerpanel på stugan, vi kommer även att byta ut fasaden på den gamla delen också och passar då på att tilläggsisolera den delen när detta sker.
Så i med lurarna och på med ljudboken, sen är det bara att greppa tag i penseln och köra, det är en del plankor att måla ?




Men en fördel med regnet är ändå att man får sig en liten paus och kan ta fram stickningen, det blir tyvärr inte så mycket tid över till det nu, man är dessutom helt slut på kvällarna så man har inte så mycket ork. Men nu kunde man sitta i inglasningen med ett glas vin och stickning och lyssna på smattret på taket, rätt mysigt faktiskt.

Det ska btw bli en filt när det är klart, är det tänkt.

Presentation


Kvinna 49 år två barn (utflugna), en man, en hund (snart två). 3 "bonusbarn".

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards